gavle.studentbostad-sverige.se: Studentbostad i Gävle Centrum

Studentbostad i Gävle Centrum

Om området
Centrala Gävle är beläget knappt två timmar från Stockholm med bil. Tillsammans med Stockholm, Västerås och Eskilstuna, utgör Gävle en viktig roll för ett starkare svenskt näringsliv. Tillsammans bildar städerna Stockholm business alliance. Ett sammarbetsorgan som ska ge både nationella och internationella investerare möjligheter att kunna starta och expandera sin verksamhet, samt etablera ett nätverk. Det finns ca 150 olika butiker i innerstaden och 60 caféer och restuarnger. Gävle Centrum har trots sitt centrala läge en närhet till både natur- och friluftsområden som ger goda möjligheter till motion och friluftsaktiviteter. Gävles centrala delar erbjuder även många resturanger, barer och nattklubbar samt caféer. Gävle centrum växte fram som en industristad under 1800-talet med en rad olika industrier. Idag domineras området främst av tillväxtbranscher. En av de starkare brancherna är logistik. Med det geografiska läget kan Gävle stad erbjuda smarta logistiklösningar.


Värt att se
- Gävlebocken
- Sveriges Järnvägsmuseum


Geografi
Gävle centrum ligger mitt i Gävle mellan Västa och Östra stadsdelarna. Området är beläget strax intill handelsporten. Mitt i centrum ligger centralstationen. Avståndet till Stockholm är ca 175 km. Staden är belägen mitt emellan motorvägarna E16 och E4, den har en egen hamnplats samt närhet till flygplasts och järnväg med bra tågförbindelser. Centralstation mitt i centrum har regelbundna avgågnar till bland annat Stockholm.


Länkar
Visit Gävle
Om Gävle på Wikipedia
Gävle centrum på Google Maps
Gävle kommun
Gävle city

Denna hemsida har skapts av en av Sveriges ledande bostadsportaler för att hjälpa de som letar bostad- häribland en studentbostad. Många av Sveriges lärosäten är belägna i storstadsområden och med kraftig folkökning, ökar också behovet av att hitta en studentbostad. Klicka på länkarna till höger för att påbörja din sökning.
Mere i denne kategori: « Torshälla Alderholmen »

Icon CO2 neutral website English transparent.png